torsdag 13 september 2012

Hummersafari i Heestrand

Nu kan man boka in sig som gäst på Kustnära Vandrarhem och även vara med på Hummersafari med Heestrands båtcharter. Det är min dotter och hennes man som driver Kustnära Vandrarhem sedan många år och de har så fint. Idag gick Båtsman och jag dit på en promenad och då passade jag på att ta lite bilder  ute på deras underbara veranda och även inne på vandrarhemmet.

Det här är receptionen.
Här kom även Camilla med på bild. 
Det här är Heestrands Båtcharter och den båten kan man boka även för andra båtturer i vår underbara skärgård.

 Den här fina järnsängen kan man sitta och mysa i på verandan på vandrarhemmet.
Det växer vild vin över hela verandan och nu börjar den få lite höstfärger


Det här är en del av korridoren som leder fram till trappan där man går upp till köket.

Det här är andra korridoren.


Det här är ett av rummen. 


Efter en härlig båttur på havet kan man spela kubb.
Kram och ha en underbar helg
Marita

måndag 3 september 2012

En installation

 Sommaren lider mot sitt slut, men fortfarande är det riktigt skönt väder. I sommar har jag verkligen bara gjort det jag har känt för just i stunden. Så klart har det varit lite jobb, jag har bl a skottat ut 7 ton sjösingel på tomten. Ännu är det inte riktigt klart  men jag känner mig riktigt nöjd. Den stora stenen med statyn på låg i jorden när vi grävde för det nya avloppet,  den fick bli som en installation mitt i allt. Jag har även ställt dit en gammal fransk trädgårdsstol och några gamla zinkbyttor med lavendel.


 Runt om björken har jag lagt lite runda stenar . Det skall även bli ett staket mot vägen med en fin grind som jag köpt på Jilles antik i Hamburgsund. Det är en dubbelgrind och den har varit med i en av Camilla Läckbergs filmer, de som spelas in i Fjällbacka.



En annan installation finns ute på min favorit ö -  Ulö-Dannemark. Här är det någon som i sommar inte har kunnat ligga still hela tiden och sola utan istället byggt ett litet hus och kummel samt lagt ut ett fin hjärta av sten på berget. Jag älskar den fina färgen på våra klippor här i  Heestrand . Jag valde min sjösingel just med tanke på färg och form på stenarna. 
Min Båtsman gör sig också så fint mot de fina klipporna. 

Ha en fin dag så ses och hörs vi igen
Kram Marita