fredag 29 juni 2012

Att bara vara

I sommar har jag bestämt mig för att bara vara och låta dagarna komma och gå utan en massa "måsten."
Det har varit mycket för mig ett tag och jag känner att det får bli så här nu Jag kommer därför inte heller att göra några fler inlägg här på bloggen på ett bra tag. Tack alla som kikat in och tack alla för fina hälsningar både på bloggen och via mail.





Båtsman och jag kommer att spendera en hel del av vår tid här i pergolan. Jag har flera gånger legat här redan och lyssnat på sommarpratarna. Det har också hänt att vi båda somnat en stund.






I veckan som gått har mitt yngsta barnbarn Ella och hennes kompis Moa varit hos mig. Vi har haft så mysigt .
Här är vi på väg till Flatskär - vår Smultron ö. Varje år åker vi hit och plockar smultron.  Det här är sommar för mig och det är en stor lycka för mig  att få vara tillsammans med mina barn och barnbarn.  Idag fyller Ella 10 år . 


Ha en skön sommar och njut. Tiden går så fort och det är viktigt att ibland stanna upp och bara vara. 
Det finns bara två "måsten"  - att välja och att dö.
Vi säger ofta att vi måste göra det och det. Men vi väljer att göra det vi gör. 
Kram och ha en underbar sommar
Marita 

torsdag 21 juni 2012

Trevlig Midsommar

Båtsman och jag vill önska alla en fin midsommar. Här firar vi midsommar väldigt traditionellt med midsommardans runt midsommarstång nere på fotbollsplan. Då träffar man igen alla trevliga sommargrannar.




Här står Båtsman och undrar vad som händer. Han har blivit världens underbaraste. Från att ha varit ett riktigt monster är han nu en riktigt cool kille.

Den här bilden tog jag igår när jag var ett ärende till Smögen. Den är tagen från bron över till Smögen. Här är mycket kobbar och skär.
Ha en underbar helg alla så hörs vi
Kram
Marita

fredag 15 juni 2012

Sommarlov

Nu har jag varit på mina barnbarns skol avslutningar och sjungit  Den blomstertid nu kommer och Idas sommarvisa - nu är det sommar. Det här är första sommaren på många år som jag inte skall arbeta så mycket. Jag tänkte  att det kunde bli några sköna  stunder i den franska järnsängen som jag köpte förra året och som nu kommit ut i Pergolan. Här skall jag också ha en liten radio så jag kan ligga och lyssna på sommarpratarna.






Nu blommar även näckrosorna i dammen uppe på berget.
Kram
Marita