söndag 26 februari 2012

Det doftar vår

I veckan köpte jag några pärlhyacinter och satte på kökbordet. Det är inte bara inne det doftar vår nu, det gör det även ute. Havet doftar salt igen nu när isen har försvunnit och jorden doftar också på ett speciellt sätt. Livsandarna håller på att vakna till liv igen. För mig känns det som en lång vinter, mycket delvis beroende på alla  jobbiga VA arbeten som har pågått så nära inpå mig i stort sett hela vintern. Än är de inte klara , men till Påsk när sommarfolket börjar komma skall det mesta vara klart.

En citronmeliss har jag satt i en bytta, mest därför att jag tycker den är så fräscht grön


 
 I morse när Båtsman och jag gick vår morgonpromenad vid strandkanten såg vi hur Gudingarna har återvänt från ytterskären ute till havs där de tillbringar vintern och lever ungkarlsliv. Nu är det dags för dem att   återförenas med sina Ådor igen. Det simmade också en säl inne i badviken, men den kom inte med på bilden.
För lite drygt en vecka sedan var Båtsman och jag på Valö och promenerade och då låg det fortfarande is i viken där. Det har hänt mycket i naturen här på bara en vecka.
Kram och ha en fortsatt fin helg
Marita

lördag 11 februari 2012

 Varje torsdag i snart två månader har jag gått på behandling för min ledvärk och då har min väninna som har varit kock både passat Båtsman och bjudit mig på lunch när jag kommit från behandlingen. Det har varit så lyxigt att både ha valppassning och dessutom blivit bjuden på lunch. I torsdags var det vitlökssoppa. En både jättegod och billig smakrik soppa . När jag besökte min son igår hade jag med en kastrull med denna soppa och den uppskattades väldigt mycket av familjen.



I eftermiddags när Båtsman och jag gick vår eftermiddagspromenad såg det ut så här på havet. Nu har isen lagt sig även utanför bryggorna. Det blåste en kall sydvästlig vind, men det var inte så många  minus grader.

Nu skall jag titta på melodifestivalen. Mitt yngsta barnbarn Ella är på Scandinavium i kväll och hon håller på Ulrik.
Det gör jag med 
Kram och ha en ´fortsatt fin helg
Marita 

lördag 4 februari 2012

Kvällsljus

Nu när solen går ner  kryper temperaturen också neråt. Det har varit många minusgrader många dagar nu. Havsisen har börjat lägga sig vi viken. Det har varit några väldigt fina dagar med sol och nästan ingen vind. Mina olivträd har börjat blomma och jag är så glad att de överlever vintrarna här inne hos mig.

Kram och ha en fortsatt fin helg
Marita