fredag 29 april 2011

Den finaste tid är nu

För mig är den finaste och bästa tiden på året våren. Igår körde jag till Göteborg ett ärende och det var till och med njutbart att köra bil och se denna skira sommargrönska och alla träd som blommade. Veckan som gått har annars varit en hektisk vecka med alla deklarationer som skall vara inskickade senast i morgon. Några små stunder har jag smugit mig ut och försökt njuta av det fina vädret och den underbara grönskan. I min entré har jag satt ut lite lavendel och rosmarinträd. Citronmeliss tycker jag är en fin ört som är relativt lättskött och är lätt att odla i kruka. Förr hade jag den i ett land, men den spred sig och tog över det mesta.

På onsdag skall jag åka och titta på en liten valp som är 5 veckor och som kanske blir min. Det är en liten Cavalierkille och som i så fall skall heta Båtsman. Ella mitt yngsta barnbarn har varit med och bestämt namnet. Det skall bli spännande för som det är nu så är det så  tyst och tomt, saknaden efter Pricken är stor. Det hjälper liksom inte att man har mycket att göra, det är ändå något som saknas.
Kram och ha en fin helg
Marita

torsdag 21 april 2011

Påskhälsning

Fåtöljen är tom.
I måndags lämnade  min Cavalier "Pricken" mig för alltid. Han har varit min bästa kompis och vän i 11 år.  Han följde med mig överallt. När man lever ensam som jag har gjort nu under ett antal år, så har det varit ett otroligt sällskap. Jag har aldrig känt mig ensam. Pricken var alltid med mig. Han var min vän i vått och torrt. Han var med på jobbet, när vi åkte ut på havet och  på allehanda utflykter. Det blev så tyst här hemma.

 Jag har ju så klart mina barn och barnbarn som jag älskar och som betyder så mycket för mig, men de har ju sina egna liv.
Just nu är mitt yngsta barnbarn Ella  här hos mig och det är jag så glad för och det känns så skönt.

 
Här är ett kort på Pricken som valp
I morgon är jag hönan Agda, hon  som är så förvirrad och som inte vet vart hon går och lägger sina ägg. Hon brukar förirra sig upp i bergen.  Det är en tradition jag har haft ända sedan mina äldsta barnbarn var små och nu är de tonåringar, men de vill fortfarande vara med och leta ägg i bergen.

Många Påskkramar från Mig

lördag 16 april 2011

Vårkänslor

Nu äntligen känns det att våren är här på riktigt. Idag ser ut att bli en underbar dag. Fåglarna kvittrar och havet doftar tång och salt. I torsdags hade vi Vårmingel i butiken och det var  roligt att det var så många som kom. Det blev en riktigt lyckad kväll .  Ännu har jag inte riktigt hunnit med att vårstäda min Pergola, men lite grönt har ändå fått flytta ut dit. Idag blir det mer trädgårdsarbete. Förra söndagen eldade jag hela söndagen.
Kanske blir det lite mer eldning idag.


Ha en skön söndag
Kram Marita

lördag 9 april 2011

Söndagsbilden

Idag ser ut att bli en lika strålande dag som igår. Om vädret håller i sig och det inte börjar blåsa för mycket skall jag ut och tjuvstarta Påskbrasan.  Jag har mycket ris att elda eftersom jag tagit ner flera furor på tomten. Jag vill inte ha en massa höga träd som skymmer solen. Jag älskar solen och det karga bergen.  
Ha en skön söndag
Kram Marita

fredag 8 april 2011

Mysig Fredag

Igår var Camilla och jag i Göteborg och handlade växter. Idag går vi runt och pyntar och smågrejar i butiken. Det gör så mycket när man får in lite grönt bland allt det vita. Kika gärna in i butiken 
 Den här bussen tycker jag ser så cool ut. Den hade vi behövt igår för alla växter. Bussen såg vi i höstas i Cotignac.
Jag önskar alla som kikar in en skön helg. Jag hoppas på lite sol och inte för mycket vind i morgon så kanske man  kan sitta en stund nere på kajen på den här bänken .
Ha det gott
Marita

måndag 4 april 2011

Tisdagtema-Favoritbutik

Det finns så många fina livsstilsbutiker.

Vi besökte flera  på vår inredningsresa i helgen som gick. I Sverige var det Gua och Nina.  En annan favoritbutik är Ingrid med butik Atmosphere i Göteborg.
Camilla och jag har också en fin butik tycker vi. Det kanske är lite skryt, men ibland får man väl skryta lite också.

Igår eftermiddag lättade dimman och den underbara solen visade sig igen. Nu har jag målat nästan allt golv i butiken och vi har börjat fylla på med nya varor. I den här gamla sekretären har vi samlat några av de fina inredningsböcker vi säljer.


Ha en bra dag
Kram Marita