fredag 31 december 2010

GOTT NYTT ÅR och tack alla som kikar in här hos mig i Heestrand. Snart är det 2011, och då väntar nya upplevelser, glädje och även bekymmer så klart. Men det gäller att njuta av livet precis som det är nu och inte leta upp bekymmer i förväg. Själv ser jag fram emot ett nytt spännande år med Interiörbutiken som vi öppnar igen till Påsk.

Innan dess skall Camilla och jag hinna med inredningsmässor och även en inredningsresa till Danmark med en massa härliga inredningstokiga tjejer. Det är Ingela och Petra som har skrivit de fina böckerna Lev Vackert och Romantiska Hem och Inspiration i Vitt som anordnar denna resa. 

Igår var jag i Grebbestad och då passade jag på att köpa ett fång vita tulpaner som jag satte ihop med lite blåbärsris som jag hittade under snön.







Ha en underbar nyårshelg
Kram Marita

torsdag 23 december 2010

En Riktigt God Jul vill jag önska alla mina bloggläsare. Julen för mig är inte sy mycket julpynt . Jag är ganska sparsmakad vad gäller att pynta inför julen. För mig räcker det med mycket levande ljus och att det doftar jul . Jag tar gärna in och dekorerar med ene och tallris och mycket vita hyacinter så att det luktar gott.
Den här söta ängeln fick jag av min syster en gång när livet stod på ända, hon tyckte den passade mig och som hon sa du är "Ängeln med glorian lite på sned". Den har jag alltid sittande på nattduksbordet.

I kväll så här dan före dan blir det lite mys på  Kustnära vandrarhem hos Camilla och Niklas. Då är alla Heestrandsbor välkomna på mingel , korvgrillning mm. Det skall bli trevligt.

 


 Skärgården är minst lika vacker på vintern som på sommaren. Jag älskar "mitt Heestrand". I julklapp till mig själv har jag i år beställt mig en spark. Här i Bohuslän fanns inga sparkar att köpa så jag har skickat efter en från Dalarna. Jag ser verkligen fram emot att den skall komma.

Kram och ha en riktigt fin helg så hörs och ses vi
Kram Marita

lördag 18 december 2010

Julkort

De här fina julkorten vann jag hos Agneta med den fina bloggen  http://hasselgatan.blogspot.com/. Tack så jättemycket för den fina vinsten.
Tre av korten skall jag ge till mina underbara barnbarn, tre mycket fina tjejer . Det första kortet passar på  Lotta, hon är lite blyg, och så duktig på att laga mat och baka, det andra passar Ella, som är lite mer kavat men ändå så omtänksam och öm. Det tredje kortet är likt Ida som är äldst och mycket social och en jätteduktig fotograf. Det fjärde kortet skall jag behålla själv .  Mina tre tjejer betyder så mycket för mig.

Julen närmar sig och nu har min lilla gran och tomte tagit plats här i stugan. Nu för tiden har jag ingen stor gran utan bara en liten dikesgran i en spann.


Efter regnet som kom här i förrgår går det knappt att ta sig fram till fots ute,  nu skall jag ut och försöka halkbekämpa lite så att jag kan ta mig ut till landsvägen. 
Kram och ha en fin lördag och gå försiktigt ute i halkan
Kram Marita

söndag 12 december 2010

Tredje ljuset

Idag har vi tänt tredje ljuset och julen närmar sig med stormsteg. Solen skiner från en klarblå himmel och det är -5 grader. Det är helt perfekt  väder för en långpromenad.  Skulle behöva en spark för vägen runt här där jag bor är glashal. Jag får ta på broddarna på skorna istället och hoppas på det bästa att inte halka ikull. 


Kram och tack alla som kikar in och ha en fin söndag så hörs vi
Marita

torsdag 9 december 2010

Fin liten skulptur

Den här lilla stenskupturen har varit beslagtagen av den Italienska polisen i flera månader.  Min syster som skulle ta med den hem när hon åkte hem  i höstas blev stoppad och fråntagen den av polisen på flygplatsen i Rom, för de trodde det var en gammal skulptur från Etrusktiden. Efter många om och men har jag i alla fall fått hem min lilla fina skulptur som jag köpte i våras när jag var i Italien, och detta tack vara min syster och svåger som har varit och hämtat den hos polisen i Rom.
Nu har hon fått en plats i mitt gästrum . 



Så här fint var det igår kväll när Pricken och jag gick vår kvällsrunda.


Det är  några som frågat om humorakademien. Gå gärna in och läs http://www.humorakademien.se/
I går kväll snöade det igen så nu skall jag ut och skotta.
Kram och ha en fin kväll
Marita

söndag 5 december 2010

Vacker advent

I går kväll var jag med "humorakademien" på julbord  uppe på toppen av Kynnefjäll. Vi var ett gott gäng som tog buss dit, och mitt ute i skogen låg detta fina ställe.  Ett  lite annorlunda och mycket gott julbord serverades och som nästan uteslutande bestod av vilt.   Hela natten har det snöat och nu är det dags att ta tag i snöskyffeln och ut och göra av med lite kalorier.         




Det har kommit en hel del snö.
Ha en fin advent alla som kikar in
Kram Marita

onsdag 1 december 2010

Havet ryker

Ja, nu är det kallt -15 grader i morse och havet ryker. Redan har isen börjat lägga sig inne i viken. Nu går det åt mycket ved.

Igår var Camilla och jag på en tjejträff för kvinnliga företagare. Vi var på Solhems Krukmakeri i Rabbalshede.  Anledningen till tjejträffen var att banken inbjudit till  information om e-bokföring. Det lät intressant. Det gäller att hänga med i utvecklingen. När jag började med redovisning på -60-talet bokförde man för hand i en kassabok. Det är skillnad mot idag.
 Det var roligt att träffa så många härliga kvinnliga företagare.
Visar idag lite bilder från andra sidan entrén
 skottkärra.

Den här bestickburken har jag köpt på Solhems Krukmakeri för flera år sedan. I den står nu ett fiskedon. Men meningen är att ha bestick i den för det är hål i botten så vattnet rinner ur.





































Idag skall jag ut och klyva ved. Jag gör åt med över en skottkärra varje dag nu när det är så kallt.
Kram
Marita