tisdag 26 oktober 2010

Olivträd

Nu har jag bäddat in mitt största olivträd i bubbelplast, frigolit och säckväv. Nu får jag se om det klarar vintern i min förstuga. Idag är det riktigt höstväder med regn och blåst, ett riktigt innesittarväder och då kan jag fortsätta läsa min senaste bok Lyckan, Kärleken och meningen med livet. 



Ha en bra dag
Kram Marita

fredag 22 oktober 2010

Idag kom vintern

Ja, i natt kom den första snön och med den en mycket kall nordanvind. Då är man glad att man får sitta inne och mysa framför brasan och tända massor av levande ljus. Jag tycker allt att det är lite för tidigt att få vinter redan i slutet av oktober. Vi får hoppas att det bara är en tillfällighet och att hösten återkommer ett tag till.
Jag tänder levande ljus även mitt på dagen, för det ger lite värme och lite härlig stämning även om det är ljust ute



Ha en fin helg alla som tittar in och tack alla som skickar en hälsning
Kram Marita

söndag 17 oktober 2010

Höst

Godmorgon alla som kikar in till mig i mysiga Heestrand. Helgen har ´bjudit på så mycket fint. Vädret har varit strålande och vistelsen hos min son och hans familj på Ströms Säteri har  varit jättemysig. Även min dotter och hennes familj har varit där och vi har haft en riktigt härlig  familjehelg. Nu verkar det dock som det fina brittsommarvädret har tagit time out,  för idag blåser och regnar det och nu är det mysa inne framför brasan som gäller.



Ha en fortsatt bra dag
Kram Marita

torsdag 14 oktober 2010

Frostiga nätter

Nätterna har varit kalla men dagarna jättefina nu ett tag. Idag har jag målat och grejat en del . Jag är väldigt förtjust i även den lite marina stilen som jag blandar med det lite franska. Bor man granne med havet i ett kustsamhälle så sätter det så klart sin prägel även på inredningen.  Här har ett gammalt sjökort fått sin plats i min förstuga.





Fortfarande står mina krukor med lavendel kvar på muren som vetter upp mot berget. Så här frostigt och vackert  har det varit på morgnarna  nu i flera dagar.

Kram och ha en fin fortsättning på veckan
Marita

lördag 9 oktober 2010

Brittsommar

Vilket höstväder vi har , nästan hela veckan har det varit strålande sol och vindstilla. Havet är lika blått som på sommaren.. Lite synd att båten inte är i, men man vet ju aldrig när höststormarna sätter in så lite skönt också att den är på land. . .


 Nu har jag även plockat in det lite större olivträdet.

Ha en fortsatt fin helg
Kram Marita

onsdag 6 oktober 2010

Fina höstdagar

Nu har jag plockat in ett av mina mindre olivträd inför vintern.  Det har fått plats i mitt gästrum/arbetsrum tillsvidare. Jag är så glad för att vi haft en sådan fin höst med många soliga dagar. Att jobba ute är nog det roligaste jag vet. Jag försöker nu ta igen allt som jag tidigare inte hann med när jag jobbade mer än heltid med redovisning. Nu har jag dragit ner mycket på det stillasittande jobbet.


Igår var Pricken och jag på promenad i Grebbestad/Grönemad.
Kram och ha en fin dag 
 Marita

söndag 3 oktober 2010

Atmosphere Antique & Unique

Igår körde jag ett av mina barnbarn till Göteborg, hon skulle gå på Liseberg med sina två andra kusiner. Jag passade då på att besöka Ingrid och hennes medarbetare i butiken Atmosphere. Det är alltid lika mysigt att komma till hennes butik. Jag köpte bl a en gammal 1800-tals lykta som jag tyckte blev så fin ute i min nya förstuga. I den satte jag ett ljus som jag köpt i Frankrike för många år sedan. Detta tände jag i går kväll och det blev så fint därute.

Jag köpte också den här träställningen där jag satte några av mina gamla keramikkrukor.  Hönan och den lilla buren kommer från Frankrike.


 I trälådan som det står Göteborg på har jag köpt på Smögen för många år sedan och i den förvarar jag verktyg som jag ofta använder. Det är så bra att ha nära så jag slipper springa till garaget varje gång jag behöver något.


Idag regnar och blåser det så då är det mysigt att elda och tända ljus även om det är mitt på dagen
Kram
Marita