söndag 30 maj 2010

Mors Dag

Idag har jag tagit bort lite trall i min förstuga och planterat buxbom och murgröna  där. Jag gjorde också en liten mur av mina franska tegelstenar som jag köpte i vintras.  Jag har även köpt en sisalmatta och lagt på trallgolvet.  Grönskan i naturen är verkligen mäktig nu.  Det växer så det knakar. Nu ser jag fram emot en god Morsdagsmiddag  på Hjalmars Bar och brygga i Hamburgsund . Ha det gott .

Kram Marita
Igår tog jag med lite saker från butiken och gick ner till havet och fotade. Gå gärna in o kika.

fredag 28 maj 2010

Lite syrendoft

Idag har jag plockat in lite syrener. De doftar underbart. Liljekonvalj och syren tillhör mina favoriter när det gäller blommor. Tyvärr är det bara en kort stund som man får känna doften av dessa underbara blommor. Tiden mellan hägg och syren  tycker jag är den absolut bästa tiden på året.
Nu står dörrarna öppna för att ta emot sommaren. Jag hoppas att det blir en fin sommar efter den här kalla och långa vintern och att vi kan sitta ute mycket i sommar.
Kram och ha en fin helg
Marita

onsdag 26 maj 2010

Hemkommen från Italien

Efter en underbar vecka i Italien är jag hemma igen i  mitt Mysiga Heestrand. Det har hänt så mycket i naturen på den här veckan. Ibland måste man resa ut för att uppskatta det man har hemma och hämta inspiration och vidga sina vyer. Den här bilden tog jag i en klosterträdgård som låg granne med där vi bodde. Tio nunnor bodde i detta  benedikte kloster.
.Det här är en gammal etruskisk by. Just den här bilden har jag på en tavla som en konstnär vid namn Tore Ahnoff målat. Jag hittade den här byn för fem år sedan och det är en liten pärla som jag gärna återvänder till.
Hemkommen möttes jag av liljekonvaljdoft,   det var Camilla som plockat lite och satt in i mitt kök. Jag älskar liljekonvalj.   Nu skall jag ut i den skira sommargrönskan och klippa gräs. Ha en fin dag,
Kram Marita

måndag 17 maj 2010

Trädgårdsdörrar

Nu är trädgårdsdörrarna på plats i Pergolan . Jag fick byta en hel del av klädselbrädorna eftersom de var väldigt dåliga. Nu är de klara och målade. Runt förnstren har  jag inte målat så mycket eftersom jag tycker det ser fint ut att de ser gamla ut. Det lilla franska bordet har jag köpt av Nina by Vintgate. Zinkspännerna har jag köpt i Göteborg i den mysiga butiken Atmosphere. Nu börjar även vinrankan att slå ut bladen och det känns så skönt att se att den klarat den hårda vintern.  Kram och ha en fortsatt fin dag
Marita

lördag 15 maj 2010

Lev Vackert

I höst utkommer en ny fin inredningsbok som Ingela Broling och Petra Eriksson  skrivit. I den boken kommer även Heestrand Interiör att medverka. Vi ser verkligen fram emot att få se boken i dess helhet. Boken har två vackra framsidor. Den ena framsidan  har  Gua  tagit bilden till och den andra har Ingela gjort.. Den förra boken som de här duktiga tjejerna Ingela och Petra  gjort heter Romantiska Hem & Inspiration i Vitt ,  den boken bläddrar jag ofta i för att hämta inspiration till mina små projekt som jag ständigt är sysselsatt med. Boken säljer vi i Heestrand Interiör. Idag är det alldeles vindstilla och det faller ett fint vårregn.
Kram och ha en fin helg 

onsdag 12 maj 2010

Heestrand Interiör öppen 11-15 idag

I tisdags var Camilla och jag en sväng ner till Skåne på ett leverantörsbesök. Då passade vi också på att besöka och äta lunch hos Nina by Vintage i Ängelholm. Naturligtvis hittade jag massa fina saker som  fick följa med mig hem, bl a den här gamla plåtformen som jag satte några olika basilikor i. Jag är inte riktigt färdig med målningen av pergolan ännu men jag skall visa hur det blev med dörrarna när jag blir klar.
Tack för alla gulliga hälsningar och ha en fin dag
Marita

måndag 10 maj 2010

Mellan Hägg och Syren

I morse på vår morgonpromenad hörde jag Göken för första gången  i år . Det är en underbar tid vi går till mötes nu.  Just nu är det nästan som vackrast i naturen , mellan hägg o syren. Häggen är alltid tidigt grön, men nu börjar även syrenerna att bli gröna. Gräset har också blivit grönt och har  fått sig en klippning och det doftar så härligt av nyslaget gräs..  Idag  har jag satt mina skott från pelargonier  i jorden. Jag har en sådan fin mårbackapelargon som jag tagit flera skott ifrån och planterat i  krukor.
Kram Marita
Idag har jag målat mina trädgårdsdörrar som nu kommit på plats. Nu fattas bara lite lister så är snart all klart med pergolan. Ha en fortsatt fin dag

onsdag 5 maj 2010

Trädgårdsdörrar

I Höstas köpte jag ett par gamla trädgårdsdörrar från ett nu nedlagt trädgårdsmästeri här i närheten. De har stått i garaget hela vintern i väntan på att få komma ut och sättas upp i Pergolan. Häromdagen göt jag fästena och nu skall jag ge dem en makeover. Några brädor är trasiga och får bytas ut och sedan lite färg så kommer de att bli så fina. Det kommer att bli så skönt att kunna sitta ute och äta även när det blåser mycket.

Nu skall jag ut och fortsätt mitt lilla projekt med dörrarna.
Kram o ha en fin dag alla som kikar in
Marita

tisdag 4 maj 2010

Johan Engbergs Antik

Den här knopen fick jag i helgen av min son och hans familj. Det är en stor "apnäve" som man kan använda som dörrstop eller bara ha som dekoration. Jag hängde min i fartun utanför mitt gästhus. Jag gillar lite marina saker blandat med lantligt franskt.
Under det franska dokumentet har jag satt ett litet bord som jag hittade hos Johan Engbergs Antik i Lilla Edet. De har så mycket fint. Idag är här lite kallare än det har varit nu några dagar. Några droppar regn har det också kommit, hade tänkt klippa gräs, men det får vara till det blir lite bättre väder. Ha en fortsatt fin dag. Marita