söndag 28 februari 2010

Godheten att inte göra något

Idag har varit en riktig "slappedag". Isen på vår väg ställer till det, då den nästan inte är gångbar. Har försökt leta lite vårtecken. De är inte så mycket att se men däremot hör man i form av fågelkvitter och det känns i luften.
Ibland behöver man en dag då man inte gör någonting också. Jag har en liten marmor platta ovanför min säng, där det står "Il Dolce Far Niente" jag tror det betyder Godheten att inte göra något eller konsten att inte göra något. Jag försöker tänka så ibland att man kan bara få vara utan att göra något särskilt.

I morgon skall vi fortsätta fräscha till i butiken och plocka upp ytterligare nya varor som kommit.
Kram och ha en fortsatt fin dag
Marita

fredag 26 februari 2010

Vårkänslor

Var en sväng ner till Kungshamn idag och då besökte jag blomsteraffären där och köpte bl a lite blåbärsris som jag satte i en gammal korg. Idag har fåglarna kvittrat och snön har börjat smälta.Man kan faktiskt ana att våren är på väg. Vi får hoppas att det fortsätter att töa så att så mycket som möjligt av snön försvinner snart.

Idag har Camilla och jag besökt det vackraste huset i Heestrand. Ett gammalt hus från 1870-talet. Det bor en kvinna där som är konstnär och som eventuellt skall ha utställning på vandrarhemmet i Påsk. Huset är bara så vackert.

Nu skall jag ut och skotta undan lite snöhögar som ligger bl a för brevlådorna så att Posten och tidningsbuden kommer fram. De har haft ett stort tålamod med mig känner jag. Det kommer tidningar och post varje dag fastän jag inte orkat skotta bort all snö, men nu skall det bli ändring på det.
Kram och ha en skön helg
Marita

söndag 21 februari 2010

Det som göms i snö

Under mina snart 25 år som åretruntboende i Heestrand har jag inte upplevt så mycket vinter som i år. Jag kan fortfarande inte ta mig ut till landsvägen, men vad gör det bara man har det gott och varmt inomhus.
Jag har vallar utanför huset som är meterhöga och det tillhör ju inte vanligheterna här i Norra Bohuslän.
Ha en fortsatt härlig söndag. Just nu kom solen fram och det ser strålande ut. Nu skall jag ut och fortsätta skotta ett tag till så får jag se om jag kan hitta bilen.
Kram

lördag 20 februari 2010

Insnöad på riktigt

Ja, idag är det mycket snö och mycket hårda vindar. Jag är ju inte ensam om det, det är ju så i stora delar av landet i dag. Idag får man hålla sig inne och drömma om värme, sol och sommar.
Kram och var rädda om Er
Marita

torsdag 18 februari 2010

Idag har jag varit i butiken och packat upp en massa nya varor. Jag har också försökt mig på att måla på en gammal kommod som vi haft i butiken och där vi nu skall ha lite nya franska dofter. Jag har målat på frihand och det kanske inte blev så bra, men det får duga. Här snöar och snöar, så det är frågan om jag kan ta mig till butiken i morgon.
Ha en bra helg i snövädret

lördag 13 februari 2010

Lite väldoft

Igår köpte jag en liten lykta i butiken som man häller vatten och lite doftolja i längts upp och så tänder man ett värmeljus under. Den spred en sådan underbar doft i badrummet.



I morse var det minus 15 grader men nu mitt på dagen är det bara ett par minusgrader så jag tänkte sätta mig ute och fika och njuta en stund. Det känns nästan som man befinner sig i fjällen.

Kram och tänk lite extra på alla i morgon på Alla Hjärtans Dag
Marita

fredag 12 februari 2010

Lite som Plockepinn


Till våren kommer det att bli en hel del jobb för Hamn o Sjö, ett företag i Hamburgsund som jobbar med bryggor och pålning. Många av bryggorna runt häromkring ser ut som vår brygga gör. Pålarna reser sig i isen. Det är inte så vanligt att vi kan gå ut på isen till våra badöar på vintern.





Även om vinter är fin med snö och sol, känner jag nog att lite barmark och värme hade varit skönt. Jag har också lätt för att få vita fingrar och tår. Det är en sjukdom som heter "Raynauds fenomen" och som jag känner av mer när det är kallt ute. Jag eldar varje dag i spisen .




Kram och ha en fin helg alla. Nu skall jag bort till butiken och packa upp en massa fina saker som jag och Camilla inhandlat .


söndag 7 februari 2010

Lite grönt



I lördags var jag en sväng till Grebbestad och där köpte jag sådana fina små träd. De ser ut som minibuxbom men jag är inte säker på om det är det eller inte. Jag kände för att få in lite grönt nu när det är så vitt både ute och inne. I går var en riktigt råkall dag med dimma och -5 grader

.  

Nu är en ny vecka och så här i bokslutstider har vi en hel del att göra på kontoret. Vi har också börjat få in en hel del nya voror till butiken som skall packas upp och prismärkas
Ha en fortsatt fin vecka Kram Marita

fredag 5 februari 2010

Dagarna blir allt längre.....

Idag skiner solen och det är bara - 5 grader kallt. Det ser ut att bli en fin helg enligt väderprognosen. Man känner verkligen att dagarna har blivit längre och att vi får mer ljus. Det är underbart tycker jag.


IIgår eftermiddag när Pricken och jag promenerade hem från jobbet var himlen alldeles rosa . Det ser så annorlunda u med  all snön på isen

onsdag 3 februari 2010

Vitt Vitt Vitt.......

Idag kunde jag med nöd och näppe öppna ytterdörren. Får försöka skotta mig ner till vägen. Det har kommit så mycket snö och det lär komma mer.



Hoppas verkligen att min vinranka som står nedgrävd inne i Pergolan har klarat denna stränga vinteroch att glastaket håller för all denna snö., men det gör det nog för det är tjockt härdat glas. 
Kram och ha en bra dag