onsdag 30 december 2009

Gott Nytt År!!

Nu är det kallt. Havsisen har börjat lägga sig på havet. Det knarrar under fötterna, månen är full och det är minus 17 grader. De sista dagarna har varit ett underbart fint vinterväder. Inne har jag det dock varmt och skönt med många levande ljus och en go brasa i spisen.


Sjöboden i vinterskrud
Båtbryggan i väntan på sommarfolket

Många kramar Marita
från ett Mysigt Heestrand

tisdag 22 december 2009

Julen står för dörren

Nu tar jag Helg
Jag vill önska alla mina bloggläsare en Riktigt God Jul och Gott Nytt År så ses vi nästa År


På återseende
Kram Marita

söndag 20 december 2009

Jul i stugan

Igår satte jag in min gran. Liten, men ändå en gran. Jag är väldigt sparsmakad vad gäller julpynt. Det viktigaste för mig är ljusen, värmen och dofterna.




Hälsningar från ett kallt Heestrand
Kram

lördag 19 december 2009

Kylslaget

Idag var sista dagen vi hade öppet i butiken för i år. Nu skall Camilla och jag vara lediga ett tag. Vi skall ladda batterierna och öppnar till Påsk igen med nya krafter och förhoppningsvis ny inspiration. I januari skall vi på nya mässbesök samt lite annat smått o gott. Det är ju alltid roligt. Idag kom min lilla tomte fram som jag brukar ha till jul.



I morse när Pricken och jag gick till butiken var det mycket kallt. Vi hade -11 grader. Havet rök. Inne i en vik hade det redan lagt sig lite is

Ha en fortsatt fin helg
Kram



måndag 14 december 2009

Tonåring

Idag blir mitt äldsta barnbarn tonåring. Tänk vad tiden går, jag tycker inte det var längesedan jag höll på att ringa till BB i Uddevalla och undra om det inte hänt något. Jag ringde många gånger. En hönsmamma och hönsmormor har jag alltid varit. Då för tretton år sedan var det snökaos i Bohuslän. Idag har vi frost och kallt, ett underbart fint väder. Igår hade jag familjen på middag. Jag hade lite ene och kanelstänger och torkade äpplen som dekoration på bordet.



Nu skall jag på tonårskalas
Kram och ha en fin vecka


fredag 11 december 2009

Snart Tredje advent

Idag plockade jag in lite enekvistar och satte i köket. Jag har inte börjat julpynta så mycket ännu. I morgon skall Camilla o jag stå på ytterligare en julmarknad, den i Ljungbytorp utanför
Tanumshede. Det är en sådan gammaldags julmarknad med mycket hantverk, det skall bli jätteroligt.


Ha en skön tredje advent
Kram Marita

tisdag 8 december 2009

Solen skiner idag

Jag är så glad när solen skiner...... Ja, så känner jag mig idag. Allt går så mycket lättare när det är ljust. Det här fina skåpet har jag ärvt av min fd svärmor. Jag är så glad i det, här förvarar jag mycket av min inspiration i form av inredningsurklipp och magasin.

Den här platsen är min favoritplats att sitta och läsa.

Den gamla segelsäcken har jag fått av en sjöman som nu är död men som tidigare bodde på min väg ner mor havet.


Jag läste just ett inlägg från http://livetsvav.blogspot.com/. Hon ger verkligen ord på saker som jag tror många känner i dessa dagar. Läs gärna det
Kram

söndag 6 december 2009

Andra advent

Visar idag några bilder på min entré/hall. Jag tog lite bilder igår när jag höll på att städa på förmiddagen. Eftermiddagen var Camilla o jag på julmarknaden i Hamburgsund och då tittade faktiskt solen fram lite. Kika gärna in på
Heestrand Interiör.



Ha en skön dag

fredag 4 december 2009

Julmarknad i Hamburgsund

Idag är det julmarknad i Hamburgsund. Just nu regnar det, inte så roligt när man skall stå ute. Hoppas att det håller upp frampå dagen. Det varade inte så länge det fina lite kalla vädret, men så är det, vädret rår vi inte på. Jag var som så många andra bloggare också ute och fotograferade då när det var så fint. Så här såg min pergola ut i vinterskrud.


Solen lyste så fint på mina krukor på muren


Inte heller Pricken ser så glad ut när det regnar och han blir blöt

Ha en skön andra advent och tack alla som kikar in hos mig
Kram

tisdag 1 december 2009

Efter regn kommer sol

Efter en mycket solfattig november slog vädret om i går. På Prickens och min kvällspromenad i går kväll var det -7 grader, månljus och stjärnklart. Jag behövde inte använda ficklampan för att se så ljust var det.
Jag har satt en liten dikesgran i i en zinkspann och några lyktor på ett av borden på utsidan.

I går morse lyste solen så fint på vår fina badö, Ulö-Dannemark.

Hoppas vädret står sig, för på lördag skall Camilla o jag stå på julmarknaden i Hamburgsund, och det vore mysigt om det var lite frost och sol.
Ha det bra
Kram Marita