torsdag 29 oktober 2009

Fotnoter

Igår när jag kom hem från jobbet, ganska trött efter en dag med mycket sifferarbete, öppnade jag brevlådan och där låg ett litet paket med CD: n som jag beställt av Lotta med
bloggen Livets Väv . Tack Lotta för skivan och ditt fina brev.
En helt underbar cd med musik som hennes man har skrivit till henne. Jag spelade den flera gånger i går kväll. Det var verkligen musik att slappna av till. Så stilla och vackert. Senare på kvällen när Pricken och jag var ute på vår kvällsrunda satt musiken kvar i mig och jag tittade upp mot himlen där Tusen och åter tusen stjärnor blinkade. Det var svart men ändå inte svart. Himlen lystes verkligen upp av månen och alla stjärnorna.
I veckan som gått har jag och Ida varit i Göteborg och besökt graven Där min mamma och pappa ligger. Vi tände ljus och lade dit ett fint hjärta.

Jag har också varit hos Johan Engbergs Antik och där köpte jag den här fina gamla runda kakformen som nu har tagit plats på min kökshylla.

Det här är stillhet för mig. Jag har den stora förmånen att få både bo och verka i det mysiga Heestrand, med närhet till både hav och skog.


Önskar alla en fin helg . En helg med tid för eftertanke och tacksamhet.
Jag skall ta med cd:n till butiken idag och spela den under öppettiden idag och i morgon.
Kram

söndag 25 oktober 2009

Hjärta från Provence

Det här hjärtat har Pia Aaseby från Barjols i Provence gjort. Vi säljer dessa underbara hjärtan i butiken

I går kväll hade Saltskärs Kärings Vänner årsstämma i Hamburgsund. Förutom mötet bjöds det också på underhållning och kräftsupé med tilltugg. Lika trevligt som alltid. Lotter såldes också och jag hade turen att vinna en härlig hummer som jag skall avnjuta i kväll. Saltskärs Kärings vänner är en förening som arbetar för att vi skall kunna ha kvar det fina sjömärket i vårt yttersta havsband.

I somras var jag och Robert min son och hans lilla Ella iland på Saltskär. Det var en helt underbar kväll lugnt och fint. Det är inte alltid så lätt att lägga till på ön eftersom det ofta går sjö därute. På ön finns en härlig lagun där man också kan bada. Det är inte utan jag längtar lite tillbaka till sommaren och de Ljumma kvällarna.

Här styr vi mot Saltskär

Ha en fortsatt fin dag
Kram

tisdag 20 oktober 2009

Ljus i mörkret

Den här fina ljushållaren i smide och glas har vi nu fått in i butiken igen. Förra gången vi fick in den köpte jag en som fick följa med mig hem.

Från mitt eucalyptus träd som jag planterade ute i våras i en spann har nu jag nu plockat in några kvistar som jag satt i en kanna. Den milda gröna färgen gör sig så bra till det vita som jag har.



Nu skall jag ut i målarverkstaden och måla lite gamla möbler vi ropat in på auktion.
Ha en fortsatt bra dag
Kram Marita

söndag 18 oktober 2009

I helgen har jag fortsatt mitt städjobb ute i trädgården samt i Pergolan.
Lite vemodigt är det att sommaren är över, men sådan är tidens gång. Allt skall vila för att till våren igen vakna och åter spira.


Det här är en del av vinskörden som blev i år. Nu har jag klippt ner vinrankan och hoppas den kommer och ger vindruvor även nästa år.


Helgen har också bestått av många sköna promenader i det fina höstvädret.


Ha en fortsatt fin dag
Kram





tisdag 13 oktober 2009

Härlig höstdag

Idag har jag börjat ta in dynor och quiltar från Pergolan. Jag tvättar allt så att det är rent till nästa vår. Istället lägger jag ut fällar som man kan sitta på ifall man vill sitta ute och mysa.
Jag tog också in ett par trädgårdstolar som jag haft ute i sommar.




Den här krukan hade jag med hem från Provence . Bordet är inte så fint så en liten handduk med monogram passade bra att lägga på bordet.




Eftermiddagen har Pricken och jag vandrat nere vid havet. Satte mig en stund på en bänk på kajen och filosoferade. Havet var nästan alldeles stilla och solen värmde lite.










Hoppas vädret håller i sig för lite mer höststädning ute behövs
Kram

söndag 11 oktober 2009

Några mysiga dagar i London

Mina två äldsta barnbarn och jag har varit i London på besök hos mitt yngsta barnbarn och hennes familj några dagar . I London var det fortfarande väldigt varmt och inte alls lika höstlikt som här hemma.
De här fina gamla resväskorna var som dekoration i en butik i Notting Hill.




Ett trevligt besök på London Zoo blev det den här gången. Här är vi på väg.
Han var stor Lejonkungen
Ha en fortsatt skön söndag




fredag 2 oktober 2009

Skaldjursresan

Sista helgen i oktober anordnar Skalhuset och Kustnära Vandrarhem tillsammans Skaldjursresan. Det innebär att man kan bo på Kustnära Vandrarhem och äta skaldjur med tillhörande vinprovning på Skalhuset, samt få en sjötur med Kent vår ende yrkesfiskare i Heestrand.


Låter detta spännande så går det bra att ringa Camilla och Niklas på tel 0523-53636 och anmäla sig. Om du går in på följande sida ser du mer hur upplägget är.
http://www.bohuslan.com/templates/product____296.aspx?prodId=88255

Inne på vandrarhemmet


Verandan på Kustnära vandrarhem



Utsikt från Skalhuset


Kent vår ende yrkesfiskare i Heestrand


Ha en skön helg