måndag 28 september 2009

Havtorn

I natt har det varit frost här hos oss för första gången i höst. Det har slutat att blåsa och solen skiner. Det känns som om det kan bli en underbar fin höstdag.
Jag plockade in lite havtorn i går som jag skall frysa ner. De är rika på C-vitamin och innehåller mycket oxidanter, de är inte så goda men man kan göra marmelad av dem.


Ha en skön dag

Kram

tisdag 22 september 2009

Lite höstlikt

Den här skylten "Cuisine" hittade jag när jag var i Frankrike nyss. Det är inte så att det är risk att man går vilse i mitt lilla hus, men jag tyckte ändå att den kunde få sin plats hos mig.


Från hallen ser man in i köket

Här ligger Pricken och väntar på mat ....

Tygen jag har som förhängen för skåpen har jag alla köpt i Frankrike. De har så härliga monogram broderade och fina handsydda hålsömmar.




På vår morgonpromenad idag blåste det rejält. Det gjorde det igår också, så jag tror inte det var så många som var ute och drog några hummertinor. Jag såg inte någon båt ute på havet. Jag var en sväng till Fjällbacka och köpte den nya boken av Camilla Läckberg, så nu kan kan jag sitta inne och läsa tills stormen har bedarrat. Jag gillar att läsa hennes böcker eftersom de utspelar sig nära här och att man känner igen alla platser hon skriver om.


Inte längtar jag efter att doppa mig i havet nu.....

Kram

söndag 20 september 2009

Vilka dagar

Det känns inte riktigt som höst ännu, men man vet ju att den är i antågande. Idag har jag ialla fall satt in en av mina fina mårbackapelergonier som stått hela sommaren i pergolan. Ännu hänger alla vindruvsklasar kvar, jag vet inte riktigt vad jag skall göra med dem. Det är nog svårt att göra eget vin så det får bli så att fåglarna äter upp dem.








Fortfarande plockar jag varje morgon smultron, blåbär, björnbär och hallon som jag har till min keso till lunch varje dag. I år har det varit ovanligt lång säsong för mina bär som jag odlar. Det kanske har att göra med det fina höstvädret. I morgon är det hummerpremiär. Själv har jag inga hummertinor, jag får köpa hummer vad det lider. Det är mycket jobb med agn och så är det tungt att dra tinorna.



ha en bra dag
kram

fredag 18 september 2009

Vågen slår mot stranden

Fortfarande har vi en underbar höst. En dag i denna veckan var jag ute och plockade ostronskal. Stillheten, där ute på ön, när vågen slår mot stranden, det enda ljud som hörs, är så rogivande.

En fika ute i solen är inte heller helt fel
De här små flaskorna är så fina att sätta något grönt i.....
Ha en skön helg alla. Vädret ser ut att hålla i sig.

Kram

måndag 14 september 2009

Kosters Trädgårdar

För ca 25 år sedan var jag på Koster med en 7:de klassare som jag var klassföreståndare för då. Vi var där på lägerskola och hade en underbar inskolningsvecka där. Vi gjorde bl a en en film, jag bar runt på en vidiokamera med ett stort tungt batteri som vägde bly. Det är annat nu. Vi hade lägerbål på stranden och hade det jättemysigt.


Flera gånger har jag också seglat till Koster men igår tog en väninna och jag Kosterbåten från Strömstad till Sydkoster. Vårt mål för dagen var Kosters Trädgårdar. En helt underbar trädgård där det odlas endast ekologiska produkter. Trädgården har även en restaurang , där det också serverades ekologiskt. Koster Trädgårdar är medlemmar i Slow food , Norra Bohuslän.


Utanför restaurangen låg alldeles fullt av ostronskal. Det var så dekorativt.



Min väninna beskådar de fina odlingsbäddarna

Restaurangen syns rakt fram

En liten fin installation i trädgården
Efter besöket på trädgården promenerade vi till Ekenäs ca 5 km, där vi tog båten tillbaka till Strömstad


Jag blev så inspirerad av alla ostronskalen, så idag skall jag ta båten ut till Ulö-Dannemark och plocka ostronskal. Solen skiner från en klarblå himmel och då gäller det att ta vara på dagen.

torsdag 10 september 2009

Franska handbroderade linnetyger

Idag har Camilla och jag gjort om lite i butiken. Vi har bl a packat upp lite fina franska tyger som vi hade med hem från Frankrike. Det är så vackra linnetyger med fina handbroderade monogram. Linnetygerna kan man använda som överkast eller sy gardiner av. Själv har jag flera sådana gardiner som jag tidigare köpt i Provence.








Boken "Portraits de mots" har Angelica, min vän i Fox Amphoux skrivit
och målat. Boken, en helt underbar liten bok om ord, franska och svenska.
Idag när jag kom hem gjorde jag klart min gång som går till berget som leder ner till havet. Det är ett projekt som jag hållit på med ända sedan i våras. Nu är den klar. Jag känner mig så nöjd eftersom jag ofta påbörjar olika projekt men inte alltid blir färdig innan jag börjar på något nytt.
Idag har det varit en underbar höstdag
Hoppas helgen blir lika fin.





lördag 5 september 2009

Under Platanerna i Provence

I veckan som gått har Camilla o jag varit på inspirations- och inköpsresa i Provence. Vi har besökt flera stora Antik- och Brocante marknader. Vi har haft en underbar vecka med många glada skratt och härliga upplevelser. Lite fina saker fick vi också med oss hem som vi kommer att sälja i butiken, men mest av allt har vi fått mycket ny inspiration.



Vi bodde som vanligt i Fox Amphoux, en liten by uppe i bergen i Provence. I år var det 15:e året i rad som jag återvänt till "min by"


Här står frukostbordet dukat
Vi besökte också mina vänner i Fox-Amphoux, Angelica och Michel. Vi fick en härlig pratstund med dem i deras underbara trädgård. De bor så vackert och en sådan fin pool som Michel har byggt.
Bakom poolen syns Michel´s senaste konstverk.


Lite svalkande bad och lunch vid Medelhavet blev det ochså.

Ha en fortsatt fin helg