lördag 29 augusti 2009

Gröna Rum

En regnig dag i denna veckan tog jag fram mina gamla Elle Trädgårdstidningar. Helt underbara tidningar som kom ut för ca 10 år sedan. Jag insåg då att jag hämtat massor av inspiration i dessa tidningar till min trädgård. Dessa tidningar kom bara ut i tre år tror jag. Det var många fina reportage om bl a Ulla Molin, Signe Persson-Melin och Lisa Baur.

Av Lisa Baur fick jag idén till trädgårdsstaketet som jag har längs ena sidan av min trädgård.


Jag försöker skapa olika rum i min trädgård. Det blir mer spännande om man inte ser allt i trädgården på samma gång.

Ha en skön helg

söndag 23 augusti 2009

En fin augustisöndag

I min hall har jag en kompass infälld i ett bord . Inte så mycket för att kunna navigera rätt, det behöver man ju inte på land, utan mest för att jag tycker det är fint. Jag gillar den lantliga franska inredningsstilen ,med inslag av lite marina detaljer.

Utanför Heestrand på en ö som heter saltskär står ett sjömärke som föreställer en käring och som är ritad av Gustaf von Heidenstam i slutet av 1800- talet. Beroende på vilket håll du kommer och seglar in ifrån så har hon ibland konturen av en reslig havande kvinna och fortsätter man runt henne kröker hon rygg och blir till slut ett benrangel. I mitten av 1980 bildades en förening som ville bevara käringen eftersom sjöfartsverket inte längre hade råd att underhålla detta sjömärke. Sedan många år är jag medlem i denna förening och varje år anordnas en resa i föreningens regi.


En fin kväll i somras steg min son , mitt yngsta barnbarn och jag iland på saltskär. Här syns en stor och en liten käring. Klicka på bilden och se de underbara klipporna i kvällsljuset.




I år gick vår resa med M/S Byfjorden till Bassholmen som ligger i Nordströmarna utanför Uddevalla. Bassholmen är ett naturreservat som ligger så vackert och som också är Allmogebåtarnas hemvist. På Bassholmen finns museum, vandrarhem mm. Det här fina huset är nu vandrarhem, förr var det disponentbostad åt familjen som tidigare ägde ön.

Detta är en av alla föreningen Allmogebåtars bevarade träbåt.

torsdag 20 augusti 2009

Skördetid

Idag skördade jag den första riktigt mogna vindruvsklasen. De smakade riktigt bra.
Jag har så mycket vindruvor i år så jag tänkte kanske att jag kan få en flaska vin.
Jag har också plockat ner en massa sperling, en slags plommon men mindre och väldigt söta och goda. I år är mitt sperlingträd alldeles fullt av frukt.


Jag har också varit ute och plockat björnbär. Det är så härligt att gå ut och plocka bär. Jag tänker göra "Glace au four" med björnbär och bjuda mina barnbarn på. De älskar när jag gör det. I vanliga fall brukar jag använda hallon men det är lika gott med björnbär. Snart åker mitt yngsta barnbarn tillbaka till London för ytterligare ett år där efter sju härliga veckor med mycket bad och båtliv i Heestrand. De andra barnbarnen har redan börjat skolan här men i England har man tre terminer och börjar lite senare.



Vilken sommar vi har fortfarande, underbart skönt.
Här är mina "små" tjejer och jag på väg till vår middag i Hamburgsund för en vecka sedan. På hemvägen hade vi ett litet äventyr med bensinstopp, tappad åra osv. Då var det bra att jag kunde segla till land. Vi klarade oss bra tjejerna tyckte bara det var roligt med lite äventyr.

Ha en fortsatt skön augusti

fredag 14 augusti 2009

Vindruvor

Aldrig har jag haft så mycket vindruvor som i år. Nu börjar de mogna och hela glastaket i pergolan är täckt av vindruvor. Det är nästan som i Provence när man sitter och äter med alla vindruvor ovanför huvudet.

Här i pergolan intar vi så gott som alla måltider under sommaren, men idag skall jag bjuda mina tre barnbarn på restaurang. Vi skall ta båten till Hamburgsund och gå på Hjalmars som ligger precis vid färjeläget i Hamburgsund och äta vår middag.



Nu kommer det gamla seglet och fiskenätet väl till pass att hänga för öppningen där jag inte har något glas. Det är så mycket fåglar som flyger in och försöker kalasa på mina vindruvor. Har eventullt tänkt sätta dit några fina glasdörrar, men det har inte blivit ännu, jag får se med tiden kanske.

Ha en forsatt skön helg i det fina augustivädret
Kram

onsdag 12 augusti 2009

Romantiska Hem och Inspiration i Vitt

Idag när jag kom till butiken så hade den fina boken "Romantiska Hem och Inspiration i Vitt kommit till butiken. Det var ju meningen att jag skulle jobba med redovisning på eftermiddagen men nu blev det lite bläddrande i den fina boken istället.

Vi säljer boken i Heestrand Interiör
Välkomna

lördag 8 augusti 2009

Sommaren fortsätter

I dag tog jag mig en tur till Lasses foto i Lysekil för att köpa mig en ny kamera. Den gamla kameran hade slutat fungera så det var dags att byta ut den.
Det är så trevligt med personlig service och vänligt bemötande och där man kan dsiskutera sig till vad man vill ha.
I antikaffären intill köpte jag mig en jättefin sil, som jag kan ha när jag rengör fontänen från blad och skräp.


Det var en underbar dag idag så på eftermiddagen tog jag mig en båttur till Hamburgsund.
När jag kom nästan tillbaka till Heestrand kände jag för att ta mig en tur ut på Valö huvud. På ett av sjömärkena satt en Skarv eller Ålekråka om man så vill och torkade vingarna


Ännu återstår förhoppningsvis några fina dagar även om kvällarna blir mörkare.
Det är mysigt att åka på havet och se marelden i vattnet nu i augusti.
Ha en fortsatt bra helg
Kram Marita

lördag 1 augusti 2009

Sommaren kom tillbaka

Sommaren kom tillbaka. Stormen har bedarrat. Jag har öst båten och den värsta dyningen har lagt sig. Idag har återigen varit en underbar sommardag. Det ändrar sig fort vädret. Mina luktärtor har klarat sig förhållandevis bra.

Ha en fortsatt bra helg
Kram