torsdag 29 januari 2009

Undrar vad som hänt med bilderna på bloggen

Många av bilderna har försvunnit. Jag vet inte varför. Jag får försöka reparera detta efterhand.

Idag har jag varit ledig från jobbet och gick då en runda i trädgården. Inspirationen har inte infunnit sig än att börja ta tag i min mur och inte något annat heller för den delen . Jag gick mest och tittade. Kikade in i Pergolan som aldrig blev höststädad, men det får bli en annan dag när solen skiner. Det får nog bli vårstädning istället.

Jag tog in några kvistar från mitt plommonträd. Ljuset är inte det bästa för att fotografera i .

Jag tycker inte det blir så bra bilder när man måste ta med blixt





söndag 25 januari 2009

Helgen går så fort

Idag har jag lagat en underbart god chevréostpaj till lunch. Osten kom dock inte från min by i Provence, men den var iallafall god. Ibland längtar jag väldigt mycket till Provence och den lilla byn Fox Amphoux. Ljuset är så viktigt för vårt välbefinnande.

Jag älskar murar , När dimman lättar och solen kommer fram skall jag forsätta mura på en mur som jag har påbörjat. Den här bilden tog jag i höstas, det är i Cotignac också en liten fin by nära Fox Amphoux.

Jag åkte till en auktion idag för att eventuellt hitta något fint till butiken, men det fanns inget som jag tyckte passade in


Ha en bra dag


fredag 23 januari 2009

Mycket inspiration och Franska stemningar

Camilla, Helen o jag har varit i Oslo på interiörmässa i år. Det är så härligt att komma ut och hämta inspiration. Vi brukar åka till Formland i Danmark men i år blev det Oslo. Det är ju lite närmare för oss som bor i norra Bohuslän.


När vi kom hem hade vi vi fått det fina magasinet Jeanne d Àrc Living som vi säljer i butiken. .


Jag tog med mig magasinet ut i pergolan nu på morgonen och tog några bilder som smakprov. Det var för mörkt inne, men ute gick det lite bättre. Heestrand Interiör har en liten annons i magasinet. Jeanne d ´Arc Living är en av våra leverantörer.








lördag 17 januari 2009

Längtar efter vår

Ljuset föll så fint på vår favoritö Ulö-Dannemark idag när Pricken och jag gick vår morgonpromenad i berget.

Inne var det också ljust och fint när solen tittade in.

Lite kallt i vinden var det och havet såg rätt så kallt ut.

Ha en fin helg

fredag 9 januari 2009

Den här lilla soffsängen köpte jag också på Johan Engbergs Antik i Lilla Edet när jag var där för ett par veckor sedan. Nu har den fått lite vit färg och lite kuddar och dyna av en trasmatta. Liten men ändå käck att sitta på så här i hallen. Under locket förvarar jag tyger. Den har säkert varit en barnsäng för länge sedan.


Ha en bra dag trots regn och rusk

tisdag 6 januari 2009

Gammalt fönster

Det här lilla fina gamla fönstret köpte jag hos Johan Engbergs Antik i Lilla Edet i Lördags. Nu har jag lagat det lite och skrivit en tänkvärd vers på handpressat papper som jag köpt på Gerlesborgsskolan, en konstnärsskola några kilometer härifrån.
De har en sådan fin butik där man kan köpa diverse konstnärsmaterial.

Nästan likadana fönster sitter på vår sjöbod.



På vår promenad vid havet hittar Pricken nästan alltid någon fjäder att gnaga på. Det är säkert något gott i skaftet på fjädern, kanske att det har och göra med att Cavalierer är någon slags fågelhund.



Ha det gott

lördag 3 januari 2009

Ljuset på väg tillbaka

Ljuset är på väg tillbaka. Det känns jätteskönt att det vänt, även om det bara är minuter det handlar om. Man vet att man går mot ljusare tider.
Idag har jag varit till Lilla Edet och Johan Engbergs Antik. Jag får visa lite bilder om vad som fick följa med hem därifrån lite senare. Här här en bild från min entrée nu när ljuset återvänt.

Ha ett fortsatt fint veckoslut