fredag 31 oktober 2008

Tänd ett ljus

I helgen tänder vi ett ljus för våra nära och kära.
I butiken har vi också tänt lite ljus för att lysa upp novembermörkret.Vi har öppet
även denna lördagen,allhelgonadagen, 11.00-15.00






onsdag 22 oktober 2008

Riktigt höstrusk

Ute är det riktigt höstrusk. Blåser och regnar nästan hela tiden. Eftersom jag inte har tagit upp båten än känns det lite extra pirrigt när det tar i med vinden. Jag och Pricken hade tänkt oss några fina promenader ute på öarna här runtikring i höst. Vi får väl se hur det blir med det.

Idag har jag haft en ledig dag från jobbet och då fick det bli att städa. Ibland behövs ju det också. Jag älskar mitt hus för att det ligger så ljust. Jag har bara berg och himmel utanför i väster. Min bästa plats att sitta och läsa är det här rummet som också fungerar som entré.





I eftermiddags kom faktiskt solen och tittade fram en stund.


I butiken har det blivit ljust och fint, våra goa killar på Sylves El i Hamburgsund
har varit och satt upp lite nya armaturer.
Nu har vi också börjat få in lite saker som har med julen att göra. Idag har det kommit många fina saker från Jeanne d Arc Living som vi skall packa upp i morgon.
Bland annat har detta söta par anlänt.

Så här såg det ut på havet i eftermiddags när Pricken och jag tittade till båten.


Ha en skön helg alla

lördag 18 oktober 2008

Lite höstmys

Idag efter stängningsdax i butiken hade jag tänkt fortsätta med ett litet projekt jag har i trädgården. Jag murar en gång av sten, men av det blev det intet. För här regnar idag så istället fick Julboken från Jeanne d´ Arc Living följa med mig hem. Jag tände lite levande ljus och satt o njöt av de fina bilderna i boken. Vi får hoppas det har regnat ifrån sig till i morgon, så det kan bli lite utejobb då.


Här är ett par uppslag ur boken


Ha en trevlig helg

måndag 13 oktober 2008

Notting Hill


En helg är man i Provence andra i Notting Hill London. Ibland händer det mycket.
Det här R:et har fått följa med från Heestrand Interiör till Notting Hill i London. Detta veckoslut har jag firat 2 födelsedagar båda i London. Både "Min engelsman" och mitt mellersta barnbarn har födelsedagar dagarna efter varandra och då fick det bli London.Så här fint bor min son och hans familj i London, Notting Hill. I Helgen har det varit minst 20 grader varmt i London, helt fantastiskt väder.


I Lördags var vi på den kända marknaden på Portobello road Market. På en gata intill hittade jag jag det här fina skyltfönstret.


På vägen dit passerade vi dessa fina entreer



onsdag 8 oktober 2008

Lite höstfint i butiken

Igår kväll hjälptes Camilla, Helen och jag åt att höststäda butiken.

En del sommargrejor plockades undan och lite nya saker har kommit till.
Vi kände´oss rätt nöjda när vi var klara.








torsdag 2 oktober 2008

Under Platanerna i Provence


Än en gång har jag haft den stora förmånen att få återvända till Fox Amphoux och till mina vänner där Michel och Angelica.Den här poolen har Michel ,som är murare och keramiker och konstnär byggt tillsammans med sin kvinna Angelica . Angelica är konstnär och fotograf och de har en underbar trädgård.De har även ett byhus i det gamla Fox Amphoux, där jag hyrt i många år.
Det är en lisa för själen att få vandra runt i de små byarna i bergen i Provence. Det här är Cotignac där vi var på marknad och inhandlade diverse mysiga saker.
Jag älskar murar


Det här tyget inhandlade jag i en by som heter Aups och som ligger i bergen i Provence. Tyget ska jag ha som gardin i mitt gästrum, det har tidigare kanske används som sängöverkast. Det är broderat med vitt på vitt.